Van Ede Glas

Zonwerend glas

Isolatieglas met één zijde zonwerend getint glas verbetert energieprestaties van uw woning of pand gedurende het hele jaar. In de zomer wordt een besparing op bijvoorbeeld de air-conditioning gerealiseerd door de preventie van warmtegeleiding van buiten naar binnen. In de winter beperkt het isolerende zonwerend glas het warmteverlies van binnen naar buiten.

Met behulp van moderne technologische ontwikkelingen wordenn coatings met zeer speciale eigenschappen aangebracht op blank glas. Deze worden verwerkt in vier-seizoensglas dat vervolgens in staat is om het daglicht in ruime mate toe te laten en tegelijkertijd het grootste deel van de zonnestraling en -hitte tegen te houden.

Vier-seizoensglas combineert deze eigenschappen met een uitstekende thermische isolatie. De naam zegt het al: dit glastype is voor het hele jaar, voor alle seizoenen.

Voordelen van zonwerend getint isolatieglas
Isolatieglas met één zijde zonwerend getint glas is behaaglijk warm in de winter en aangenaam koel in de zomer. Op die manier biedt deze zonwerende beglazing comfort in alle seizoenen.

Minder warmteverlies en dus minder stookkosten, ook bij grotere raamoppervlakken. Modern comfort, dus geen koudezone aan het raam. De radiatoren hoeven niet noodzakelijk onder het raam. Toch kan de condensvorming binnen tot een minimum beperkt blijven. Dit is milieuvriendelijk wonen met een lagere CO2-uitstoot. Vier-seizoensglas is ideaal voor zuidgerichte gevels met grote glasoppervlakken en verticale gedeeltes van veranda's.

  • Toetreding van warmte wordt geminimaliseerd;
  • Verlies van warmte wordt geminimaliseerd;
  • Zonne-energie wordt gereflecteerd;
  • Bestrijding van hinderlijk zonlicht.

Toepassingen van zonwerend getint isolatieglas
Isolatieglas met één zijde zonwerend getint glas kan heel goed toegepast worden om de warmtetoetreding te verminderen en zodoende het energieverbruik van airconditioning systemen te verminderen.

In gematigde regio’s kan het gebruikt worden vanwege zijn zonwerende eigenschappen en daarbij toch hoge lichttoetredingen. Zonwerend glas kan worden toegepast in elke situatie waar de toetreding van zonnewarmte een probleem is (bijvoorbeeld kantoorgebouwen, serres, glazen daken en dergelijke). Door de variatie van zonwerende producten biedt het voor vrijwel iedere situatie de juiste oplossing.