Van Ede Glas

Oprichter van Van Ede Glas Soest

Jan Pierre van Ede (1956 - 2014)

Jan heeft de 'ouderwetse' ambachtsschool als opleiding gehad. Maar het echte werk heeft hij vooral in de praktijk geleerd. Jan was al in het begin van de jaren zeventig werkzaam in de glasbranche. In 1983 werd hij zelfstandig ondernemer. Een man van aanpakken. Hij zocht en vond oplossingen en zijn streven was om de klanten met service en vakmanschap van dienst te zijn. Zo heeft hij in al die jaren, samen met zijn team, menig 'glasprobleem' verholpen.
 

Jan was van alle markten thuis en voelde zich nergens te groot of te goed voor. Zijn passie voor het vak, zijn kennis en vooral zijn groot netwerk aan goede relaties zijn de fundamenten van ons bedrijf. 
 

Tijdens zijn laatste jaren was Jan verantwoordelijk voor de inkoop, planning en de telefonische contacten. Tussendoor hielp hij binnenkomende klanten bij het snijden van een ruitje en andere dagelijkse zaken.
 

 Als gepassioneerd liefhebber van oude, monumentale gebouwen bezocht hij graag oude steden. Jan hield van de details. Dat liet hij ook in zijn vak blijken. 
 

Daarnaast was Jan een 'levenskunstenaar'. Culinair koken met en voor vrienden was een liefhebberij van hem. Natuurlijk hoorde daar een goed glas wijn bij. 
 

Jan wilde elke dag blijven leren, ook op het gebied van moderne communicatiemiddelen. Hij voorzag al snel dat het internet een belangrijk medium zou worden voor onze bedrijfsvoering.
 

Na een kort ziektebed heeft hij ons 1 november 2014 verlaten. Zijn familie en het personeel missen hem nog dagelijks. Wat blijft zijn de mooie herinneringen aan onze oprichter. In zijn geest en enthousiasme zetten wij zijn bedrijf voort.
 

Met de motivatie van Jan Pierre van Ede gaan wij de toekomst tegemoet. Zo zou Jan het gewild hebben.