Van Ede Glas

Geslepen glas

Geslepen Glas

Slijpen geeft glas een fraaie bewerking waarmee het glas bovendien veiliger wordt in gebruik. Bij het snijden van glas worden de randen vlijmscherp. Door slijpen worden snijwonden voorkomen én het glas krijgteen andere uitstraling; het wordt mooier en decoratiever gemaakt.

Slijpen kan op verschillende manieren. De eerste manier is Saffrijn-slijpen; deze manier van slijpen is geschikt om de randen van het glas af te scherpen zodat het glas hanteerbaar wordt. Hierbij wordt het glas gewoon geslepen met schuurpapier. Verder is er nog hoogglans-slijpen, dat wel decoratief bedoeld is. Bij deze manier van slijpen wordt er gebruik gemaakt van een machine. Het wordt vaak toegepast op glazen meubels en tafelbladen, spiegels, traptreden en balustrades. Natuurlijk zijn er meer toepassingen mogelijk.

Andere manieren van slijpen zijn:

  • Plat Poli slijpen (de zijkant van het glas is vlak en afgescherpt). Plat Poli geslepen glas is verkrijgbaar in 4, 5, 6, 8 of 10 millimeter.
  • Facet slijpen (één van de randen komt aan de voorkant van het glas te zitten doordat deze afgescherpte rand vergroot wordt)
  • Bullnose (de hele zijkant van het glas is rond geslepen)
  • Triple C (de zijkant van het glas bestaat uit 3 ronde vormen)
  • Ogee (de zijkant van het glas loopt in een S-vorm)

Van Ede Glas heeft kennis met betrekking tot het slijpen en polijsten van glas, wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer info.