Van Ede Glas

Draadglas

E-draadglas, N-draadglas en spiegeldraadglas

Er zijn drie veelgebruikte soorten draadglas: E-draadglas, N-draadglas (blank draadglas) en spiegeldraadglas. E-draadglas is vrijwel ondoorzichtig en spiegeldraadglas het meest helder. Door de beperkte doorzichtigheid wordt draadglas gebruikt wanneer we voorbijgangers liever niet naar binnen laten kijken. Het draadraster geeft het glas een inbraakvertragende werking. 

De soorten hebben onderling de nodige verschillen. Hieronder leggen wij uit wat de eigenschappen van de verschillende soorten draadglas zijn:

N-draadglas

Dit is een type draadglas met matig zicht/doorkijk. Aan de andere kant van het glas wordt een persoon als een schim waargenomen. N-draadglas wordt veel toegepast in schuurdeuren. Het glas heeft dus een matige doorkijk, maar wel een zeer goede lichtdoorlaatheid.

E-draadglas

BIj dit type draadglas is er nauwelijks zicht/doorkijk Dit is een soort draadglas waar je het minst goed doorheen kunt kijken. Het heeft een lichte spikkel in het oppervlak. Het is een soort figuurglas in combinatie met draadglas. De lichtdoorlatendheid is weer zeer goed.

Spiegeldraadglas

Spiegeldraadglas is de helderste draadglassoort. De transparantie en helderheid van deze draadruit is vergelijkbaar met normaal glas met perfecte lichtinval.