Van Ede Glas

Brandwerend glas

Brandwerend glas is dé oplossing voor bescherming van uw pand en bezittingen tegen brand.

Brandwerend en/of brandvertragend glas mag pas zo genoemd worden als het aan de volgende drie eisen voldoet:

  • Het glas mag niet uit elkaar vallen bij blootstelling aan brand (E-classificatie);
  • Het glas en de naden mogen geen vlammen of rook doorlaten (EI-classificatie);
  • Het glas moet de hoogste temperatuurstijging tegen kunnen houden (EW-classificatie).

Waarom brandwerend glas gebruiken?
Brandwerend glas is veiligheidsglas. Omdat het glas de doorslag en de overslag van brand vertraagt hebben aanwezigen meer tijd om veilig uit het gebouw weg te komen.
Dit type glas zorgt er voor dat de brand zich lastiger kan uitbreiden. Brandwerend of brandvertragend glas wordt daarom veel gebruikt in openbare gebouwen en kantoorpanden.

Samenstelling van brandwerend glas
De samenstelling van brandwerend glas verschilt per fabrikant en per type. Over het algemeen wordt het glas in verschillende categorieën verdeeld, gebaseerd op het aantal minuten brandvertragende minuten. De meest gebruikte soorten brandwerend glas kunnen de hitte en het vuur 30 tot 60 minuten weerstaan. Daarnaast zijn er glassoorten die nog sterker zijn. Afhankelijk van de wensen en de functie die u stelt aan het glas adviseren wij u graag over de beste samenstelling van brandwerend of brandvertragend glas.

Profielen en kozijnen
Bij het brandveilig maken van een ruimte is het verstandig om naast brandwerend glas ook aandacht te besteden aan het brandveilig maken van de constructie waarin het glas geplaatst wordt. Van belang is de keuze voor profielen. Kiest u voor hout, staal of kunststof en met welke kit dicht u de naden af? Van Ede Glas adviseert u in deze keus, zodat uw constructie veilig en optimaal brandwerend is.

Vergelijk offertes voor voordelig brandwerend glas
Omdat brandwerend glas aan allerlei voorschriften en eisen moet voldoen is het belangrijk om het glas te laten plaatsen door een goede glaszetter. Van Ede Glas beschikt over de kennis en professionaliteit om dat voor u in orde te maken.