Van Ede Glas

Dubbel glas en HR/HR++ isolatieglas

Van Ede Glas is ervaren in het leveren en plaatsen van verschillende soorten isolatieglas, HR++ en dubbel glas. Deze glassoorten isoleren beter dan enkel glas, zorgen voor warmte, comfort en verminderen de stookkosten en geluidsoverlast. Ook wanneer ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, is het rendabel om voor kostenbesparend glas te kiezen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van deze kostenbesparende glassoorten en helpen u bij het maken van de juiste keuze. Als glasspecialist hebben wij jarenlange ervaring in het op maat maken van glas en het vakkundig plaatsen hiervan. 

Een investering in dubbel glas, HR++ of isolatieglas is een besparing op uw stookkosten. Zo verdient de investering zichzelf terug. Het rendement van de besparing kan oplopen tot 7%. Dat is veel meer dan het rendement op een spaarrekening. (Bron: Milieu Centraal berekend met de Standaard Rekenmethode Rendementen). 

Er zijn verschillende soorten isolerend glas, met verschillende isolatiewaarden. Welke optie voor uw woning het meest geschikt is en hoeveel u kosten u bespaart is terug te lezen via de besparingstabellen.

Schematische weergave dubbel glas

1 = glas
2 = (lucht)spouw
3 = coating
4 = afdichting
5 = vochtabsorberend materiaal
6 = afdichting

TIPS ISOLEREND GLAS

  • Weet je niet welk soort dubbel glas jouw woning heeft? Kijk naar de aanduiding in de rand tussen de glasplaten: HR, HR+ of HR++. Staat er niets, dan gaat het bijna altijd om gewoon dubbelglas of HR-glas van voor 1996.
  • HR++ glas is iets duurder dan standaard dubbel glas, maar dit verschil verdien je in ruim 2 jaar terug via een lagere energierekening.
  • Vraag een offerte bij ons aan, want wij geven 10 jaar garantie op het glas en 5 jaar op plaatsing.
  • Onderhoud de kozijnen goed, zodat de dubbele beglazing minder snel 'lek' raakt of breekt.
  • Isolerend glas (vooral HR++ glas) kan leiden tot condensvorming op koude vlakken in huis. Goede ventilatie voorkomt dit, bijvoorbeeld ventilatieroosters boven het isolatieglas, net als verdere isolatie van de woning.

VIDEO

Deze video laat de voordelen van HR-glas zien, en geeft een idee hoe het plaatsen in zijn werk gaat.


SOORT

VENSTERGLAS

ENKELGLAS

VOORZETRAAM*

DUBBEL GLAS

VOORZETRAAM**

HR+

HR++

* ZONDER COATING
**MET COATING

WAARDE

ISOLATIE

U-WAARDE: 5,8

U-WAARDE: 2,8

U-WAARDE: 2,8

U-WAARDE: 2

U-WAARDE: 1,6

U-WAARDE: 1,2

 

SPAAR

M2 GLAS/JAAR

-

25 M3 GAS

25 M3 GAS

30 M3 GAS

33 M3 GAS

35 M3 GAS

 

SPAAR KOSTEN

M2 GLAS/JAAR

-

€ 15,25

€ 15,25

€ 18,30

€ 20,00

€ 21,35

 

Milieugevolgen door gebruik isolatieglas

Verlaging van energieverbruik door het gebruik van isolatieglas heeft positieve effecten voor het milieu. Isolatieglas zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat. Hierdoor hoeft de verwarmingsketel minder te stoken.

De besparing is aanzienlijk. Voorbeeld: enkel glas vervangen door HR++ glas bespaart in een gemiddelde eengezinswoning (21,5 m2 glas) gemiddeld 430 m3 gasverbruik per jaar. Een woning zoals in dit voorbeeld gesteld heeft gemiddeld bijna 1.300 m3 gas voor centrale verwarming nodig.

Productie van Hoog Rendement Glas

De productie van glas kost veel energie. De belasting voor het milieu voor de productie van HR++ vensterglas is hoger dan die van enkel glas. Dat lijkt ongunstig. Maar: gedurende de levensduur van het HR++ glas wordt zoveel energie bespaard op woningverwarming, dat de benodigde productie-energie vele malen wordt gecompenseerd.

De edelgassen (zoals argon) en coatings die verantwoordelijk zijn voor de extra-isolerende eigenschappen van HR++ glas, zijn onschadelijk voor de gezondheid en het milieu.

Afval = Recycling

Afgedankt vensterglas wordt door Van Ede Glas ingezameld voor ecycling. De glasindustrie gebruikt het afgedankte vensterglas voor de productie van nieuw glas, vooral verpakkingsglas. Dit bespaart grondstoffen en energie.