Dubbel glas en HR glas

Dubbel glas en hoog rendement glas isoleren beter dan enkel glas, en verbeteren je comfort. Bovendien bespaar je ermee op je stookkosten, zo verdient de investering zichzelf terug.

Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn. Het rendement van HR++ isolatieglas is vergelijkbaar met een rente van zeven procent op een spaarrekening.

Dit heeft Milieu Centraal berekend met de Standaard Rekenmethode Rendementen.

Er zijn verschillende soorten isolerend glas, met verschillende isolatiewaarden. Welke optie voor jouw woning het meest geschikt is en hoeveel je daarmee bespaart aan gasverbruik ontdek je door middel van onze besparingstabellen.

Dubbelglas_principe_opbouw Schematische weergave dubbel glas

 

1 = glas
2 = (lucht)spouw
3 = coating
4 = afdichting
5 = vochtabsorberend materiaal
6 = afdichting

TIPS ISOLEREND GLAS

  Weet je niet welk soort dubbel glas jouw woning heeft? Kijk naar de aanduiding in de rand tussen de glasplaten: HR, HR+ of HR++. Staat er niets, dan gaat het bijna altijd om gewoon dubbelglas of HR-glas van voor 1996.
  HR++ glas is iets duurder dan standaard dubbel glas, maar dit verschil verdien je in ruim 2 jaar terug via een lagere energierekening.
  Vraag een offerte bij ons aan, want wij geven 10 jaar garantie op het glas en 5 jaar op plaatsing.
  Onderhoud de kozijnen goed, zodat de dubbele beglazing minder snel 'lek' raakt of breekt.
  Isolerend glas (vooral HR++ glas) kan leiden tot condensvorming op koude vlakken in huis. Goede ventilatie voorkomt dit, bijvoorbeeld ventilatieroosters boven het isolatieglas, net als verdere isolatie van de woning.

WEBVIDEO

Deze webvideo laat zien wat de voordelen zijn van HR-glas, en geeft je een idee hoe het plaatsen in zijn werk gaat.

Soort

Vensterglas

Enkelglas
Voorzetraam*
Dubbel glas
Voorzetraam**
HR+
HR++
* zonder coating
**met coating

Waarde

Isolatie

U-waarde: 5,8
U-waarde: 2,8
U-waarde: 2,8
U-waarde: 2
U-waarde: 1,6
U-waarde: 1,2

Spaar

m2 glas/jaar

-
25 m3 gas
25 m3 gas
30 m3 gas
33 m3 gas
35 m3 gas

Spaar Kosten

m2 glas/jaar

-
€ 15,25
€ 15,25
€ 18,30
€ 20,00
€ 21,35
Offerte

GEVOLGEN VOOR HET MILIEU

Verlaging van je energieverbruik door isolatie is goed voor het milieu: door isolatieglas gaat minder warmte verloren, waardoor de verwarmingsketel minder hard hoeft te stoken.

Enkel glas vervangen door HR++ glas kan in een gemiddelde eengezinswoning (21,5 m2 glas) gemiddeld 430 m3 gasverbruik per jaar besparen. Dat is aanzienlijk als je bedenkt dat een woning gemiddeld bijna 1.300 m3 gas voor centrale verwarming nodig heeft.

PRODUCTIE VAN HOOG RENDEMENT GLAS

De productie van glas kost veel energie. De milieubelasting van de productie van HR++ vensterglas is hoger dan die van enkel glas. Gedurende de levensduur van het HR++ glas wordt echter zoveel energie bespaard op woningverwarming, dat de benodigde productie-energie vele malen wordt gecompenseerd.

De edelgassen (zoals argon) en coatings die verantwoordelijk zijn voor de extra-isolerende eigenschappen van HR++ glas, zijn onschadelijk voor de gezondheid en het milieu.

AFVAL

Afgedankt vensterglas wordt door ons ingezameld; de glasindustrie gebruikt het voor de productie van nieuw glas, vooral verpakkingsglas. Dit bespaart grondstoffen en energie.

Contact


Van Ede Glas B.V.
Postweg 55b
3769 BV Soesterberg

+31 (0)35 60 160 55
+31 (0)6 27 01 88 88
info@vanedeglas.nl

Offerte aanvragen?


Vraag vrijblijvend een offerte een.

Aanvragen

SBB

Stuur ons een appje